www.rakta.lt

RYTŲ AUKŠTAITIJOS KREPŠINIO PIRMENYBĖS "UTENOS MĖSA" TAUREI LAIMĖTI_2012-2013

PDF Spausdinti El.paštas

 

paraiska nuostatai lenteles rakta senas logo
Paraiška Nuostatai Lentelė Tvarkaraštis

 Balandžio 6 dieną Ukmergės technologijų ir verslo mokykla sulaukė didelio būrio krepšinio aistruolių. Čia vyko Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybių "Utenos mėsa" taurei laimėti finalinės varžybos, apie kurias jau buvo rašyta ankstesniuose straipsniuose.
   Šventinį renginį pradėjo Meno mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras, vadovaujamas Ričardo Kamarausko. Sportininkus ir krepšinio aistruolius sveikino Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Regimantas Baravykas, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktorius Jonas Cesevičius, Rytų Aukštaitijos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas bei teisėjas Audrius Šalkauskas, Ukmergės sporto centro direktorius Vytautas Tutlys.
    Pertraukų tarp rungtynių metu vyko „Snaiperio“ bei „Oro karaliaus“ konkursai. Dėl šių titulų aršiausiai kovojo žaidėjai iš Ukmergės „OLIMPAS“ ir Rokiškio SK „Krauneda“ komandų. Taikliausiu snaiperiu pripažintas Valentinas Pupšys (Rokiškio SK „Krauneda"), o "Oro karaliumi" tituluotas Arnoldas Račickas (Ukmergės „OLIMPAS“).
     Krepšinio šventėje susirinkusius linksmino Ukmergės A.Smetonos gimnazijos šokėjai, vadovaujami Jolantos Gražulevičienės, Ukmergės kultūros centro linijinių šokių kolektyvas, vadovaujamas Egidijos Merenanu bei Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos solistas Vytautas Sidaravičius.
     Pasibaigus finalinėms rungtynėms, Ukmergės rajono vicemeras Regimantas Baravykas, vietos KSC vyr. specialistė  Rasa Ragelytė ir pirmenybių organizatorius bei vyr. teisėjas A. Šalkauskas Ignalinos KSC komandai įteikė taurę ir aukso medalius. Sidabro medaliai įteikti molėtiškiams, o bronzos – rokiškėnams. Specialiais naudingiausių žaidėjų prizais buvo apdovanoti molėtiškis Adomas Žiukas, rokiškėnas Ignas Juškevičius ir ignaliniečiai Donatas Janavičius bei Žygimantas Kulda .
    Renginį organizavo Rytų Aukštaitijos krepšinio teisėjų asociacija (RAKTA) bei Ukmergės rajono savivaldybė su VšĮ klubu "OLIMPAS". Pirmenybių generalinis rėmėjas- „Utenos mėsa“, rėmėjai- "Utenos alus", "Rokiškio sūris".

Krepšinio šventę Ukmergėje atidarė rungtynės dėl 3 vietos tarp Ukmergės "OLIMPO" ir Rokiškio "SK KRAUNEDOS".

04.06 Ukmergės "OLIMPAS"- Rokiškio "SK KRAUNEDA" 83:96 (16:22,21:25,28:13,18:36)
         
Teisėjai-A.Šalkauskas,G.Jasiulionis,R.Vaitkus (300 žiūrovų)

    Gausiai susirinko žiūrovų pasirgti už saviškius į Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos krepšinio salę, tikėdamiesi, kad šiemet ukmergiškiai pasidabins 3 vietos medaliais. Deja, jau nebe pirmas rungtynes labai prastai sužaistas 4 kėlinys nulemia baigtį ne "OLIMPO" naudai. Šįsyk vėl pralaimėtas ketvirtasis kėlinys net 18:36.
    Šios abi komandos kovoti dėl 3 vietos turėjo po sensacingai pralaimėtų pusfinalių rungtynių, kur buvo laikomi favoritais. Reguliariajame sezone jos užėmė atitinkamai 1 ir 2 vietas, tačiau likimas suvedė jas būtent tik į mažąjį finalą. Bet motyvacijos netrūko ir jos troško laimėti nors 3 vietos trofėjų. Rungtynes geriau pradėjo svečiai ir jie nuolat pirmavo, o po dviejų kėlinių švieslentėje degė tokie skaičiai 47:37 Rokiškio komandos naudai. Trečiajame ukmergiškiams pavyko perimti iniciatyvą į savo rankas ir dideliam gerbėjų džiaugsmui išsiveržti į priekį. Tačiau žaidimas subyrėjo ketvirtajame ir rungtynių nugalėtojas jau buvo aiškus ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Po finalinės sirenos aikštę paliko nuliūdę ukmergiškiai, o rokiškėnai džiaugėsi iškovota 3-iąja vieta varžovų tvirtovėje.
   Rezultatyviausiai žaidė Ukmergės komandoje R.Pulkauninkas, pelnęs beveik pusę komandos taškų (39 taškai), Rokiškio komandoje I.Juškevičius (26 taškai), M.Bimba (24 taškai) ir T.Trumpa (20 taškų).

Ką tik pasibaigusiose Rytų Aukštaitijos pirmenybėse "Utenos mėsa" taurei laimėti rungtynėse tarp Ignalinos KSC-Molėtų SC ,pergalę šventė ignaliniečiai rezultatu 71:69. Sveikiname čempionus !!!!

04.06 Didysis finalas: Ignalinos KSC-Molėtų SC 71:69 (26:24,10:17,22:11,13:17)
           
Teisėjai- A.Šalkauskas, G.Jasiulionis, R.Vaitkus (160 žiūrovų)

    Krepšinio šventės, kuri vyko Ukmergėje paskutiniu akordu tapo rungtynės dėl 1 vietos tarp Ignalinos ir Molėtų komandų. Sensacingai prasibrovusios į finalą šios komandos kovėsi lygioje ir bekompromisinėje kovoje, ir tik 2 taškų skirtumu pergalę šventė ignaliniečiai, kurie ir tapo III-iųjų Rytų Aukštaitijos krepšinio pirmenybių "Utenos mėsa" taurei laimėti čempionais. Molėtiškiams pritrūko viso labo vieno tikslaus metimo- ir ataką pačioje pabaigoje rengė būtent molėtiškiai.
   Rungtynės prasidėjo be jokios žvalgybos ir tikslios atakos sekė viena po kitos, ypač taikliai mėtyta iš 3 taškų zonos, ką ir savo žaidime propaguoja šios komandos, turinčios taikliarankius tritaškininkus. Vien per pirmąjį kėlinį Ignalinos KSC žaidėjas D.Janavičius pataikė 4 tritaškius (iš viso 8 per rungtynes). Po pirmojo kėlinio pirmavo ignaliniečiai 2 taškų skirtumu, tačiau antrajame molėtiškiai geriau apsigynė ir į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 41:36. Trečiajame kėlinyje vėl vaizdas pasikeitė, kai ignaliniečiai spurtavo, laimėdami kėlinį 22:11. Po 3 kėlinių priekyje jau ignaliniečiai 58:52. Ketvirtajame skirtumas buvo šoktelėjęs ir iki 9 taškų, tačiau Molėtų SC auklėtiniai nenuleido rankų ir stojo į paskutinį šturmą- tas jiems pavyko, nes skirtumas tirpo. Netaiklios kelios ignaliniečių atakos ir rezultatas paskutinę minutę tik 71:66, o po pataikyto K.Pumpučio tritaškio jau tik 71:69. Likus žaisti apie 30 sekundžių ataką rengė ignaliniečiai, tačiau mestas kamuolys iš vidutinio nuotolio tikslo nepasiekė, ir molėtiškiai rengė paskutinę ataką- likus žaisti 9 sekundėms M.Valkausko mestas tritaškis netikslus, tačiau kamuolį atkovojo pats Marius, kuris neberizikavo mesti iš toli, o bandė prasiveržti po krepšiu, tačiau suklydo, likus žaisti 1 sek. Paimta Ignalinos vyr. trenerio M.Ilgūno minutės pertraukėlė reiškė, kad tik sėkmingai išimesti kamuolį iš užribio varžovų zonoje, ir nuskambės sirena, skelbianti Ignalinos pergalę. Taip ir atsitiko- Ignalinos komanda tapo čempionais jau antrąjį kartą, o pernai triumfavo Rokiškio komanda.
   Rezultatyviausiu žaidėju tapo Ignalinos KSC žaidėjas D.Janavičius, pelnęs 30 taškų ir tapęs šios dienos didvyriu. Kiti žaidėjai prisidėjo prie pergalės kukliau M.Krasauskas (11 taškų) ir L.Vitkauskas (10 taškų), kuris beje smeigė 2 labai svarbius tritaškius ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Molėtų SC komandoje , kaip visada rezultatyviausiai žaidė M.Valkauskas (24 taškai), V.Valiukas (14 taškų).

Paskutinį kartą atnaujinta Pirmadienis, 05 Sausis 2015 16:11