www.rakta.lt

KARŠTAS KETVIRTADIENIS KREPŠINIO AIKŠTELĖSE

PDF Spausdinti El.paštas

  Po šventinės pertraukos, šią savaitę buvo tęsiamos kovos senjorų pirmenybėse. Išsiilgę varžybų, senjorai žaidė emocingai- ketvirtadienį karšta buvo Biržuose, dar karščiau- Rokiškyje, bet karščiausia- Ignalinoje!

 "39+" Biržų "ŠIRVĖNA"- Švenčionių "ŠVENČIONYS" 67:63

 Šių rungtynių scenarijus panašiai toks pat, kaip pirmojo rato dvikova Švenčionyse- ten 3 taškų skirtumu laimėjo Biržų krepšininkai. Šįkart kova vyko taškas į tašką ir taip pat nugalėtojas sprendėsi paskutinę minutę. Laimė ir vėl nusišypsojo Biržų komandai, kurie ir laimėjo 67:63. Verta paminėti, kad šiose rungtynėse vyravo draugiška atmosfera bei teigiamos emocijos. Po šios pergalės biržiečiai užima trečiąją vietą, Švenčionių senjorai- ketvirti.

"45+" Rokiškio "ROKIŠKIS"- Kupiškio "KUPIŠKIS" 80:66

  Šiose varžybose susitiko nuo seno atkaklia kova tarpusavyje pasižyminčios komandos. Ne išimtis ir ketvirtadienį- vyravo kieta kova po krepšiais, o kiek taikliau krepšį atakavę rokiškėnai atitrūko ir pelnytai nugalėjo rezultatu 80:66. Rungtynėse neišvengta techninių pražangų bei po to sekusios V. Bimbos diskvalifikacinės pražangos. Rokiškiui tai jau antroji pergalė, o kupiškėnai  šiandien startavo pirmuoju pralaimėjimu.

"39+" Ignalinos "SENJORAI"- Širvintų "BRIEDIS" 76:75

  Dramatišką pergalę vienu tašku iškovojo Ignalinos "SENJORAI", kurie buvo laikomi šios poros favortais. Kad taip sunkiai šeimininkams klostysis šis vakaras net niekas negalėjo pagalvoti po pirmųjų 10 minučių. Iš pradžių spurtas 10:0, po to 19:6, o I-asis kėlinys užbaigtas net 24:8. Po II-ojo kėlinio irgi jokių pavojaus ženklų nebuvo matyti- svečiai šiek tiek priartėjo iki 35:24. Tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis trečiojo kėlinio pabaigoje, kai ignaliniečių žaidimas išsiderino bei pakriko psichologinė būsena. Iš ramios komandos staiga Ignalinos senjorai virto piktų ir aršių žaidėjų chebra, kuriems buvo nusispjaut tiek į varžovus, tiek į teisėjus, tiek į sekretoriatą. Vienu metu negelbėjo nei paskirta techninė pražanga, antra, trečia...... Ir tik po 4 techninės pražangos bei dviejų R.Mikštos bei R.Šalnos diskvalifikacinių pražangų, aikštelėje aistros aprimo. Sekusius 4 taiklius baudos metimus pataikęs ir prieš pat III-iojo kėlinio pabaigą dvitaškį įmetęs A.Mažrimas iš Širvintų skirtumą sumažino iki 55:53. Taigi, viskas sprendėsi IV-ajame kėlinyje. Jis vėl prasidėjo ignaliniečio R.Juršėno klaida bei paskirta technine pražanga, o svečiai šiuo šeimininkų chaosu pasinaudojo ir išsiveržė į priekį. Nuo to laiko kova vyko taškas į tašką. Svečiai neteko irgi dviejų žaidėjų, kurie surinko po 5 pražangas. Jėgos seko, o ignaliniečiai rado jėgų ir, pabaigą taikliau sužaidę, išplėšė pergalę 76:75. Rezultatyviausiai ignaliniečių komandoje žaidė R.Šalna (20 taškų), R.Juršėnas (18 taškų). Svečių komandoje net 47 taškus pelnė A.Mažrimas. Įdomus pastebėjimas, kad šis žaidėjas per I-ąjį kėlinį nebuvo pelnęs nė taško.. Po šių rungtynių ignaliniečiai užima II-ąją turnyrinės lentelės vietą, širvintiškiai-penkti. Iki pirmosios pergalės jiems trūko visai nedaug.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta Penktadienis, 12 Sausis 2018 13:20